Περί δημοσίου και υπαλλήλων αυτού



Είναι γνωστή η φιλολογία που αναπτύσσεται εδώ και καιρό για τα ''δεινά'' που έχουν φέρει στη χώρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της χώρας, στενό ή ευρύτερο, καθώς και η σπέκουλα που γκεμπελικά
εξαπολύεται απο δημοσιολόγους, και ΜΜΕ μεγαλοκαναλαρχών, που ''βυζαίνουν'' ποικιλοτρόπως χρόνια τώρα το δημόσιο αποκομίζοντας τεράστια πλούτη.
Υπενθύμιση, όταν μιλάμε για δημόσιο, μιλάμε και για εθνικό πλούτο, έστω κι αν αυτός είναι ανεπτυγμένος μέσα στον καπιταλισμό.
Κοσμητικά επίθετα στολίζουν τα ''ρετιρέ", που παρά τους... τεράστιους μισθούς, φορτώνουν με την τεμπελιά τους πολλά μηδενικά στο δημόσιο χρέος της χώρας βουλιάζοντας όλο και βαθύτερα την ''ψωροκώσταινα''...
Είναι αλήθεια, ότι αυτό το δημόσιο, είναι φτιαγμένο κατ' εικόνα και ομοίωση των πελατειακών αναγκών του καπιταλιστικού συστήματος, που άλωσε συνειδήσεις
και δημιούργησε κομματικούς στρατούς, έτοιμους ανά πάσα στιγμή για τα ''θελήματα'' της άρχουσας τάξης.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έρχεται και το... γιατρικό.
''Εφεδρείες'', ''ευελιξία'', ''κατάρτιση'', πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, πλασσάρονται ως οι ενδεδειγμένες λύσεις από την τρόικα και την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα έχουν σαν κοινό παρανομαστή τη διάλυση κάθε τι κοινωνικού έχει μείνει τα τελευταία χρόνια στη δομή και στη σύσταση του κοινωνικού κράτους, όπως το γνώρισε ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, η εργαζόμενη μητέρα, το παιδί.
Πριν από λίγο καιρό, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ (αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια) πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κατοπινό στέλεχος σε πολλά ''ευαγή'' ιδρύματα και οργανισμούς τα οποία έχουν σαν σκοπό τους τη... διάσωση του πλανήτη, η γνωστή σε όλους μας κυρία Μιράντα Ξαφά εμφανιζόμενη στο... οικολογικό κανάλι του κυρίου Αλαφούζου ελαφρά την καρδία απεφάνθη πως πρέπεινα κλείσει εδώ και τώρα ο ΟΣΕ φυσικά για το... καλό του και ''να απολυθούν και οι 7.000 (!!!) εργαζόμενοι''.  ''Ετσι θα πάρει εμπρός ο Οργανισμός και θα ξεκινήσει από νέα βάση'', είπε και εγένετο φως στον πλανήτη.
Αυτή η κυνικότητα βέβαια δεν πηγάζει επειδή η κυρία Ξαφά είναι κακός άνθρωπος, πηγάζει απο την αναλγησία του ίδιου του καπιταλισμού, που έχει στην υπηρεσία του τέτοια στελέχη.
Ας θυμηθούμε τι έγινε πρίν από μια δεκαετία περίπου, στην μακρινή μας Αργεντινή, όταν οι εκεί κρατικοί σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιήθηκαν (για το... καλό τους).
Οι ιδιώτες (καπιταλιστές) που τους αγόρασαν έναντι πινακίου φακής, για να μην επιβαρυνθούν το κόστος λειτουργίας περικόψανε δεκάδες δρομολόγια, αποτέλεσμα ήταν τεράστιες περοχές, που κατοικούνταν από τον Αργεντίνικο λαό να απομονωθούν γυρνώντας τη χώρα χρόνια πίσω.
Το ντοκυμαντέρ ''λεηλασία μιας ζωής'', που γυρίστηκε στην Αργεντινή, περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο την πολιτική που εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ και τις ''σοσιαλδεξιές'' κυβερνήσεις της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αργεντινή,  πριν την ξεκοκαλίσουν οι πολιτικές made in ΔΝΤ, ήταν οικονομικά η 7η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο.
Οσο για το ότι οι 7.000 εργαζόμενοι φορτώνουν ελλείμματα και χρέη τη χώρα, ας πολλαπλασιάσουμε τη μισθοδοσία τους - πχ 1.500 ευρώ το μήνα επί 14 μισθούς το χρόνο - και θα δούμε ότι πρόκειται μάλλον για οικονομική παρονυχίδα μπροστά στα 360 δισ. ευρώ του δημόσιου χρέους το οποίο αυξάνεται φυσικά για να εξυπηρετείται η αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου (εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι κ.α.) μέσω πολύμορφων παροχών.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, σαν χώρα και σαν λαός, είναι να σταματήσουμε να τρώμε την κάθε μπουρδολογία των δελτίων των εννιά που σκοπό έχουν
τη διαμόρφωση στρεβλής εικόνας της πραγματικότητας δημιουργόντας μας λάθος ενόχους και συνενόχους για ό,τι μας συμβαίνει.
Οσο για την κυβέρνηση, την προδοσία πολλοί αγάπησαν τους προδότες ουδείς...
''ο Δραχμικός''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου