"Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει"! Το λέει σύμβουλος του Σόϊμπλε!


  Το ότι η διαδικασία της ''συντεταγμένης χρεοκοπίας'' στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε στην Deutsche Welle, ο καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ, ο οποίος ως σύμβουλος του Β. Σόιμπλε ξέρει πότε να μιλήσει αλλά και τι να πει.
Σύμφωνα με τον ίδιο μόνο εαν ''κουρευτεί'' το 50% εως και το 60% του ελληνικού χρέους, μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει όχι άμεσα αλλά μετά από μία δεκαετία.
''Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως πχ. την επιμήκυνση της ..........
(στο τέλος του άρθρου σχόλιο του ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ)
διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων'' λέει στη συνέντευξη του ο σύμβουλος του Σόιμπλε.
Με τις δηλώσεις αυτές φαίνεται να ''κουμπώνει'' το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο που προβλέπει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, γενναίο ''κούρεμα'' του χρέους και νέα αυστηρότατα μέτρα λιτότητας.
Όπως διαρρέεται στο γερμανικό σχέδιο προβλέπεται από τη μία χορήγηση βοήθειας στις τράπεζες και στα ταμεία και από την άλλη η Ελλάδα θα αναλάβει μόνη της την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων και υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί.
Αξιόπιστες κοινοτικές πηγές προχωρούν και ένα βήμα παρακάτω.Πιστεύουν δηλαδή πως ο πραγματικός λόγος που αιφνιδιαστικά άλλαξε προς το χειρότερο η στάση των δανειστών μας είναι πως το γερμανικό σχέδιο πήρε πλέον σάρκα και οστά, ελληνικά δυστυχώς.
Αναδημοσίευση από onalert.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»:
Η αποκαλούμενη «συντεταγμένη χρεοκοπία» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια διαδικασία εξασφάλισης των δανειστών. Η διαφορά της από την κανονική, την «ασύντακτη χρεοκοπία», είναι ότι η δεύτερη αφήνει ξεκρέμαστους τους δανειστές, πράγμα  που θέλουν ν' αποτρέψουν οι «εταίροι» μας οι οποίοι υποτίθεται πασχίζουν να μας σώσουν. Αυτό που απασχολεί τον Σίομπλε και τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, είναι η αποφυγή των αναταράξεων και των παράπλευρων απωλειών από μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου τους, δεν δυστάζουν να εξανδραποδίσουν τον ελληνικό λαό και να αφανίζουν την ελληνική οικονομία. Η «ελεγχόμενη χρεοκοπία» χωρίς έξοδο από το ευρώ, δεν είναι απλά μια ενδιάμεση λύση αλλά η πλέον καταστροφική για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία, γιατί και το χρέος διασώζεται και η ανάπτυξη ακυρώνεται. Εξάλλου ο σύμβουλος του Σόιμπλε το λέει καθαρά πως «η Ελλάδα θα ορθοποδίσει μετά από μια δεκαετία». Το τι σημαίνει «ορθοποδίσει» μπορεί κανείς να το καταλάβει βλέποντας τα μέτρα που προωθούνται, την ανεργία, την ύφεση, την απαξίωση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της κρατικής περιουσίας, καθώς και την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων μαζί με τον εργασιακό μεσαίωνα που πλακώνει την κοινωνία. Το καταστροφικό αυτό σενάριο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» με παραμονή στο ευρώ, επιβεβαιώνει πως η πραγματική διέξοδος είναι η επιστροφή σε ελληνικό εθνικό-κρατικό νόμισμα που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και θα σημάνει έκρηξη της απασχόλησης  και θα σπάσει της ξένης κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου