Οι Ευρωπαίοι φώναξαν «We are all Greeks»

Η αλληλεγγύη των λαών κόντρα στα αρπακτικά των πολυεθνικών και τις κυβερνήσεις τους


Με ένα στόμα-μια φωνή, και σε... όλες τις γλώσσες, φώναξαν το σύνθημα «We are all Greeks», πολλοί πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στις πόλεις τους, στο
πλαίσιο μια διεθνούς καμπάνιας συμπαράστασης προς τους Έλληνες, η οποία οργανώθηκε κυρίως μέσω ίντερνετ.

Πορείες προγραμματίστηκαν σε Παρίσι, Εδιμβούργο, Λονδίνο, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Σίδνεϋ αλλά και στη Νέα Υόρκη.
Μία από τις πιο «μαζικές» ήταν η πορεία στο Παρίσι, όπου περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, από τις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).  Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες. Και όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous». «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό», ήταν μερικά από τα συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στο  γαλλικό κοινοβούλιο.

Εξάλλου, συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης «Είμαστε όλοι Έλληνες» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως Διεθνής Αλληλεγγύη, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις οργανώθηκαν στη Λειψία και την Κολονία.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε επίσης, για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας λόγω κρίσης, στην Ολλανδία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες.


ΠΗΓΗ: 24h.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου