Επιστροφή στη Δραχμή με Κυβέρνηση Λαϊκής Σωτηρίας

Ξεκινάμε!
Το ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ανοίγει πανιά για ένα μεγάλο ταξίδι που φιλοδοξούμε να το κάνουμε μαζί. 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ 

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

- Είμαστε μια παρέα, μια ομάδα με πολλές ιδέες αλλά με κοινούς σκοπούς και αναζητήσεις.. 
- Μας ενώνει η αγωνία για ό,τι βλέπουμε να συντελείται γύρω μας. 
- Μας εξοργίζει η παραπληροφόρηση και η στρατευμένη πληροφόρηση ενάντια στο λαό και τη χώρα. 
- Μας πνίγει η πολιτική υποκρισία που μας περιβάλλει.
- Μας αγανακτεί να βλέπουμε τον ελληνικό λαό να οδηγείται ολοταχώς στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 
- Μας εμπνέει η αφύπνηση και η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στις πλατείες και τους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, την οργή του, τα οράματά του αλλά και τη διεκδίκησή του. Είναι ο πυρήνας και η μαγιά μιας νέας πολιτικής δράσης για την ανατροπή, για μια άλλη προοπτική. Γι' αυτό το λόγο και κατασυκοφαντείται από εχθρούς και «φίλους».
- Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς και με σταυρωμένα τα χέρια στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, στη κατάλυση και την κατοχή του ελληνικού κράτους, της πατρίδας μας, στην προβολή του δοσιλογισμού σαν ιδεολογία επιβίωσης. 
- Δεν μιλάμε εκ μέρους του λαού, δεν τον εκπροσωπούμε, άλλωστε η αξία της «πολιτικής εκπροσώπησης» και της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», έχει δείξει τα όρια της στο πλαίσιο της λειτουργίας του παρόντος πολιτικού συστήματος. 
- Είμαστε μέρος του λαού αλλά δεν είμαστε και δεν ζητάμε διαμεσολαβητές.
Η μόνη διέξοδος
Πιστεύουμε πως σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, η μόνο διέξοδος είναι η άμεση και άνευ όρων αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και η έκδοση ελληνικού εθνικού-κρατικού νομίσματος. Αυτό είναι και ο λόγος αναφοράς μας στην Δραχμή. 
Αποτελεί όρο επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας και συνέχισης ύπαρξης της Ελλάδας, δηλαδή όλων μας. 
Δεν είναι μελλοντικός στόχος - εάν και όποτε διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί - αλλά επείγουσα ανάγκη σωτηρίας. 
Αν δεν γίνει τώρα, αύριο θα είναι πολύ αργά. Δεν θα υπάρχει ούτε ελληνικός λαός αλλά ούτε και Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος για να το κάνει.
Πρέπει να φύγουμε μόνοι μας απ' το ευρώ πριν μας διώξουν «οι εταίροι μας», όταν θα έχουν ελαχιστοποιήσει τις παράπλευρες συνέπειες από την ελληνική αποχώρηση. Εξάλλου, αυτό προδίδουν οι ενέργειές τους, οι συνεχείς εκβιασμοί τους.
Οσο πιο γρήγορα γίνει αυτή η αποχώρηση από το ευρώ και η συνακόλουθη αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόσο μικρότερες θα είναι οι προσωρινές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία και τόσο πιο γρήγορα θα απαμακρυνόμαστε από την καταστροφή και πιο κοντινά θα βρίσκεται η ανάκαμψη, η οποία για να υπάρξει θα πρεπει να γίνει με φιλολαϊκούς όρους. 
Η αποχώρηση πρέπει να είναι οριστική γιατί οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση (μερική αποχώρηση, διπλό νόμισμα, ευρώ του νότου κλπ) θα είναι ακόμα πιο καταστροφική και από αυτή την ίδια την παραμονή στην ευρωζώνη.
Οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις και αναταράξεις της μεταβατικής περιόδου θα είναι το ελάχιστο αναγκαίο τίμημα για να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά σε όφελος του λαού της.  Το κόστος αυτό είναι πλέον απείρως κατώτερο από το κόστος παραμονής στο ευρώ. 
Με την επιστροφή στη Δραχμή θα ενεργοποιηθούν και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν παραπέρα οι ντόπιες παραγωγικές δυνάμεις.  Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγρότηση της χώρας. Θα αρχίσει ο ελληνικός λαός να παράγει πλούτο, ο οποίος θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την πρόοδο του λαού.
Η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα είναι καταστροφική, όπως πρώιμοι και όψιμοι οπαδοί του ευρωμονόδρομου ισχυρίζονται αλλά θα είναι σωτήρια για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. 
Το χρέος μπαίνει στην άκρη
Οσο για το δημόσιο χρέος, το όλο ζήτημα θα πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση. 
Ξεκινάμε από την αρχή ότι δεν το αναγνωρίζουμε στο σύνολό του. Το μέρος του χρέους που θα κριθεί ως επαχθές διαγράφεται. Επίσης διαγράφονται οι τόκοι.
Από 'κει και πέρα το μη επαχθές χρέος (πχ προς ασφαλιστικά ταμεία) παγώνει για μερικά χρόνια, ώσπου ν' ανακάμψει η νέα οικονομία της χώρας και το αποπληρώνουμε με το νέο μας νόμισμα. 
Στο βαθμό που θα έχει ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, το νόμισμα αυτό θα έχει πραγματικό αντίκρυσμα σε αξία.
Οι εκβιασμοί ότι τάχα εάν φύγουμε από το ευρώ και σταματήσει ο δανεισμός (μνημόνια και μηχανισμός στήριξης) για την αποπληρωμή του χρέους, δεν θα πληρώνονται μισθοί του δημοσίου και συντάξεις, είναι μια μεγάλη απάτη. 
Εαν μπει το χρέος στην άκρη και δεν το πληρώνουμε, τότε με τα υπάρχοντα έσοδα, καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις του κράτους και εφόσον ενεργοποιηθεί και ανακάμψει η παραγωγή, τότε θα υπάρξει και περίσσευμα από τον παραγόμενο πλούτο.
Κυβέρνηση Λαϊκής Σωτηρίας
Η αναγκαία και σωτήρια λύση της επιστροφής στη Δραχμή, εκ των πραγμάτων οδηγεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σπάει τα δεσμά μ' αυτό το υπερεθνικό κατασκεύασμα που ο μόνος λόγος ύπαρξης του είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων σε βάρος των λαών της Ευρώπης. 
Ας θυμιθούμε μόνο ποιά ήταν η παραγωγική βάση της Ελλάδας πριν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) το 1981 και ποιά είναι σήμερα. Τριάντα χρόνια διάλυσης οποιασδήποτε οικονομικής - παραγωγικής δραστηριότητα της χώρας δεν εξυπηρετούσε τον καταμερισμό, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο του μεγάλου σφαγείου που έστεισαν τα ευρωπαϊακά μονοπώλια, απαγορευόταν και τιμωρούνταν (αγροτικά - κτηνοτροφικά προϊόντα, ναυπηγεία, κλωστοϋφαντουργία, ένδυση, υπόδηση κ.α.). Το αποτέλεσμα είναι όσα βιώνουμε σήμερα.  
Η τομή αυτή στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, που συνεπάγεται η αναγκαία αλλά σωτήρια επιστροφή σε εθνικό-κρατικό νόμισμα, προϋποθέτει και μια άλλη κυβέρνηση, μια «κυβέρνηση λαϊκής σωτηρίας». 
Χρησιμοποιούμε τον όρο «κυβέρνηση λαϊκής σωτηρίας» και όχι «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», γιατί το ζητούμενο πρώτα και πάνω απ' όλα είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού, χωρίς αυτή δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα σαν κράτος, ούτε ελληνικό έθνος, ούτε ελληνική πατρίδα. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να γίνει σήμερα. Είναι ένας ρεαλιστικός πολιτικός στόχος που στα βαθμό που θα αποκτήσει λαϊκή υποστήριξη θα επιβληθεί και στις πολιτικές δυνάμεις. 
Στόχος Παλαϊκής Συσπείρωσης
Η άνευ όρων έξοδος από το ευρώ με τη δημιουργία ελληνικού νομίσματος και η συγκρότηση μιας «κυβέρνησης λαϊκής σωτηρίας» μπορεί να αποτελέσει τον στόχο μια παλαϊκής συσπείρωσης. 
Ολες οι κατηγορίες εργαζομένων και ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, βιοτεχνών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και μεγαλύτερων παραγωγικών αλλά μη μονοπωλιακών επιχειρήσεων που βλέπουν την εξόντωση τους από τα πολυεθνικά μονοπώλια, μπορεί και πρέπει να συσπειρωθούν σε μια τέτοια προοπτική. 
Προϋπόθεση αυτής τη συσπείρωσης είναι ο σεβασμός και η παραπέρα διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εργαζόμενου λαού, που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν τον τελευταίο αιώνα και έγιναν η κινητήρια δύναμη για την ίδια την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.  


Με όλα αυτά, που είναι μια πρόταση διαλόγου, θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις αλλά και να προκαλέσουμε ερωτήματα που θα απαντηθούν μέσα από το 


ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ 
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΡΟΤΗΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ 


e-mail: forumdrahmis@gmail.com

3 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΤΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαρμπανικο χωρις ανεξαρτητη νομισματικη πολιτικη την αναπτυξη θα την βλεπουμε μονο με κυαλια !Το εθνικο νομισμα εκτος του οτι προσφερη οικονομικη ανεξαρτησια στο κρατος , αποτελει και ενα "εργαλειο" που με σωστη διαχειριση μπορει να ανακαμψη την χωρα μας και να την οδηγηση σε αναπτυξη με τρελους ρυθμους.Αν παραμεινουμε στην ευρωζωνη , χωρις ανεξαρτητη νομισματικη πολιτικη , την αναπτυξη θα την βλεπουμε μονο με κυαλια ! Επιστροφη στην δραχμη τωρα με αυστηρές προυποθεσεις!!!!
    Η καταστάση θα ήταν τελείως διαφορέτικη αν είχαμε σημερα οικονομική ενεξαρτησία , δηλαδή εθνικό νόμισμα!Συνεπώς δραχμή άμεσα με προοπτικές επώδυνης μεν αλλά άμεσης δε ανάκαμψης ή αλλιώς ... στην οικονομική φυλακή (ευρώ) , φτωχεια , εξαθλειωση και νέα μέτρα για μία ζωή! Τα παγκοσμιοποιητικά πλαίσια πρέπει να "ξεκουμπηστουν" από την χώρα την Δημοκρατίας και του πολιτισμού.Η ΕΕ εξυπηρετή τα μεγάλα "κεφάλαια" επιβάλοντας συνεχως φόρους,νόμους,περιορισμούς κτλ εις βάρος του λαού...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! Επιτέλους ... να θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες και δεν αντέχουμε άλλη σλαβιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου, δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ.
    Από μόνο του το "Εθνικό νόμισμα" δεν λέει τίποτα. Σωστή διαχείριση μπορεί να γίνει και με το ΕΥΡΩ, αν απουσίαζαν εκείνα τα στοιχεία που και εσύ έχεις κατά νου.
    Για να φύγει η σκλαβιά, προέχει η έξοδος από την ΕΕ. Εφόσον πετυχαίναμε αυτό με τα λιγότερα τραύματα, δηλαδή μμε αποφυγή του απόλυτου ξεβρακώματος, το άλλο, η έξοδος από το ευρώ και η καθιέρωση εθνικού νομίσματος, έρχεται αυτοδίκαια. Όταν παραμένουμε εντός της ΕΕ, ΜΕ 1.000 θηλιές στο σβέρκο, ότι νόμισμα κι' αν έχεις, είσαι από χέρι χαμένος.
    Τέλος, για να βρεθεί η σωστή αξιοπρεπής λύση, είναι ανόητο να το "ζητάμε" από εκείνους που κατασκεύασαν και διαχειρίζονται υπέρ της τσέπης τους τη κρίση. Πρέπει να παλαίψουμε για κάτι εντελώς διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή