ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Για Μέρκελ και Σαρκοζί η Τρόικα κυβερνάει στην Αθήνα

Λύκοι με προβειά, «ελληνική» κυβέρνηση,
 ΕΕ, ΔΝΤ έχουν μπει και κατασπαράζουν το λαό
Τρανή απόδειξη ότι πλέον στην Αθήνα κυβερνάει η Τρόικα, δηλαδή οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΔΤ, είναι οι αναφορές Μέρκελ και Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους, το απόγευμα της Κυριακής 9/10/11 στο Βερολίνο. Οποτε χρειάστηκε να κάνουν αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση το απέφυγαν επιμελώς, αναφέροντας πως «είμαστε σε συνεχή επαφή με την Τρόικα». Η ελληνική  κυβέρνηση δεν υπάρχει.  Ο συνομηλιτής και τοποτηρητής τους στην Αθήνα είναι η Τρόικα. Για την «ελληνική» κυβέρνηση ο μόνος ρόλος που της έχει απομείνει είναι αυτούς του ενδιάμεσου με τον ελληνικό λαό. Επειδή μιλάνε ελληνικά έχουν αναλάβει το ρόλο του διερμηνέα για να μεταφέρουν τους εκβιασμούς και τις εντολές παράδοσης της ελληνικής κοινωνίες στους νέους κατακτητές. Εφεραν σε πέρας την αποστολή τους. Οσον για τον «πρωθυπουργό»  Γ.Παπανδρέου κανείς δεν τον γυρεύει. Αν τον αναζητά κάποιος είτε κάνει κανό στο Σχινιά είτε προσκυνάει στο Αγιο Ορος για μακροημέρευση του μνημονίου. Καιρός να φεύγουν, δηλαδή να τους διώξουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να σωθεί ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα.....


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»

Βίοι παράλληλοι των δοσιλόγων Γ.Τσολάκογλου και Γ.Παπανδρέου Τα πρωτόκολλα παράδοσης του 1941 και τα μνημόνια του 2010-11

Ο Γ.Τσολάκογλου υπογράφει την παράδοση
1941 Ο Γεώργιος Τσολάκογλου είναι αυτός που τον Απρίλιο του 1941 υπέγραψε διαδοχικά τρία πρωτόκολλα παράδοσης της Ελλάδας στα γερμανικά στρατεύμετα κατοχής και διορίστηκε «πρωθυπουργός» μέχρι το τέλος του 1942 για να τον διεδεχθεί στη θέση του πρωθυπουργού ο Ιωάννης Ράλλης ο οποίος με την υποστήριξη και του Θεόδωρου Πάγκαλου ίδρυσε τα τάγματα ασφαλείας του αποκαλούμενους γερμανοτσολιάδας για την καταστολή του ΕΑΜικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.
Ο Γ.Παπανδρέου ανάμεσα στους εκπροσώπους
 των νέων κατακτητών 
2010-11 Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι αυτός που το 2010 υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο παράδοσης της Ελλάδας και του λαού της στους ξένους δανειστές, το 2011 υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο). Επίσης υπάρχει και στην παρούσα φάση ένας Θεόδωρος Πάγκαλος και ένας από την πολιτική οικογένεια του Ιωάννη Ράλλη, ο Αντώνης Σαμαράς, εμπνευστής της «εργασιακής εφεδρείας» ο οποίος ετοιμάζεται και αυτός να γίνει κατοχικός πρωθυπουργός .............
Ειδικότερα:
Ο Γεώργιος Τσολάκογλου του Κωνσταντίνου (1886 – 1948) ήταν Έλληνας στρατιωτικός διορισμένος πρωθυπουργός κατά την περίοδο κατοχής της Χώρας 1941–1942 από τις δυνάμεις του Άξονα. Το 1940, είχε φθάσει στον βαθμό του αντιστρατήγου και ήταν διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Δυτική Μακεδονία).  Μετά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος (6 Απριλίου 1941), την βαθιά στην συνέχεια διείσδυση αυτών προς την Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου του 1941 και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας οι ίδιοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη.
Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής (βλέπε μνημόνιο 1) τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.
Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς.  (βλέπε μνημόνιο 2-μεσοπρόθεσμο)  μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg).
Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο (βλέπε τα τελευταία μέτρα)  τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

Στα απομνημονεύματα του, ο Τσολάκογλου γράφει: «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν». (σ.σ. Μήπως αυτά τα λόγια σας θυμίζουν τα όσα λέει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου πως τάχα δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, πως θέλει να... σώσει τη χώρα με οποιοδήποτε τίμημα και δεν τον απασχολεί η επανεκλογή του;)

Στις 30 Απριλίου του 1941 ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε πρωθυπουργός από μόνος του (διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942.

Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν. (μήπως αυτά σας θυμίζουν κάτι;) 
Για την κατάσταση εκείνη οι Γερμανοί επέρριψαν ακέραιη την ευθύνη στους Ιταλούς που δεν έπραξαν τίποτε, κατά αρμοδιότητα που διατηρούσαν, για να προλάβουν αυτή την οικονομική εξέλιξη, αν και εισήγαγαν στη συνέχεια τη λεγόμενη "μεσογειακή δραχμή". (και σήμερα μιλάνε για ευρώ του Νότου της ευρωζώνης) 
Τελικά ο Τσολάκογλου παραιτούμενος από το αξίωμά του, μετά από πολλές πιέσεις που του άσκησαν εγγράφως οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων οι Καφαντάρης, Σοφούλης, Γονατάς, Μάξιμος, Πάγκαλος, ακόμη και ο Ράλλης, αλλά και μετά από δύο ανεπιτυχείς γύρους διαπραγματεύσεων με τους Γερμανούς (Βερολίνο - Σεπτέμβριος 1942) και Ιταλούς (Ρώμη - Οκτώβριος 1942), που αφορούσαν τα ελληνικά δημοσιονομικά, στη συνέχεια ιδιώτευσε. Στην πρώτη αυτή κατοχική κυβέρνηση συμμετείχαν οι άλλοι δύο αντιστράτηγοι της συνθηκολόγησης, Δεμέστιχας και Μπάκος, ο επόμενος κατοχικός πρωθυπουργός (ιατρός) Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, που τελούσε χρέη αντιπροέδρου, καθώς και ο τότε υπουργός οικονομικών Σωτήριος Γκοτζαμάνης που διατηρήθηκε στην ίδια θέση από την επόμενη κυβέρνηση.

Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη. (Μήπως αυτά θα πρέπει να μας θυμίζουν κάτι από το μέλλον; Δεν θα έρθει όμως μόνο του!!!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου