Τόκοι και χρεολύσια, ο κ. Σημίτης και η καταστροφή


Μια πρέπουσα απάντηση από τον ISKRA 

ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ 2012 ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ!
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
Τίποτα δεν καταδεικνύει πιο ανάγλυφα τοαπόλυτο αδιέξοδοτης χώρας από το μέγεθος των ΤΟΚΩΝπου σύμφωνα με το κατατεθέν προσχέδιο προϋπολογισμού να πληρώσει το δημόσιο το 2012.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν  λόγω προσχέδιο οι ΤΟΚΟΙ που πρέπει να καταβληθούν από το κράτοςπρος τους πιστωτές θα πρέπει να ανέλθουν στα €18 δις (για την ακρίβεια 17,9 δις) ή στο 8,3% του προβλεπόμενου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ)! ......
ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Οι προβλεπόμενοι αυτοί δυσθεώρητοι τόκοι για το 2012 (οι οποίοι ως συνήθως είναι υποεκτιμημένοι και θα ξεπεράσουν και αυτό το προβλεπόμενο αστρονομικό ύψος) είναι ακόμα περισσότεροι από τους δυσθεώρητους τόκους που εκτιμάται πως θα πληρώσει το δημόσιο το 2011 και οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού ανέρχονται σε 16,3 δις ευρώ ή 7,4% του εκτιμώμενου για το 2011 ΑΕΠ!
Αν, μάλιστα, κάνουμε την αποκοτιά και αθροίσουμε τους προβλεπόμενους τόκους για το 2012 με τα ουράνιου ύψους χρεολύσια του 2012, τα οποία παραλείπει να καταγράψει επακριβώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τότε το αθροιστικό ποσό προκαλεί ίλιγγο!

4 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!

Για να δώσουμε μια συγκριτική τάξη μεγέθους σχετικά με το ύψος των τόκων, αρκεί να κάνουμε τιςεξής παρατηρήσεις:
1. Οι προβλεπόμενοι τόκοι του δημοσίου χρέους για το 2012, ύψους 18 δις, είναι πολύ παραπάνω από το προβλεπόμενο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης 14,659 δις το 2012 (είναι αυτό που μετράει η τρόικα) και μόλις υστερούν από το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης που προβλέπεται να φτάσει το 2012 στα 19 δις ευρώ!
2. Οι προβλεπόμενοι τόκοι του δημοσίου χρέους για το 2012 είναι παραπάνω από τους μισθούς και τιςσυντάξεις μαζί που προβλέπεται να δώσει το 2012 το κεντρικό δημόσιο, οι οποίοι θα φθάσουν τα €17,5 δις ευρώ!
3. Οι προβλεπόμενες δαπάνες για τόκους το 2012 είναι πολύ μεγαλύτερες από όσα προβλέπεται να δαπανήσει το 2012 το κράτος από κοινού για ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,που προβλέπεται να φθάσουν τα 15,9 δις ευρώ!
4. Τέλος, οι προβλεπόμενες δαπάνες για τόκους είναι περίπου το 40% των προβλεπόμενωνπρωτογενών δαπανών του κράτους (!) και ξεπερνούν το 1/3 των προβλεπόμενων κρατικών φορολογικών εσόδων.
Και από τις τέσσερις ως άνω παρατηρήσεις προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα για όσους διαθέτουν απλή κοινή λογική ότι κανένα κράτος, καμμία χώρα, καμμία οικονομία, κανένας λαός δεν μπορεί να επιβιώσει δίδοντας τέτοια δυσθεώρητα τοκογλυφικά ποσά στους πιστωτές, τα οποία, μάλιστα, θα αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο!!!
Για αυτό η "Ίσκρα" επιμένει ότι η "στάση πληρωμών" επί του χρέους είναι το μοναδικό μέσο για να αποκτήσει υπόσταση αυτή η χώρα και να διεκδικήσει να ανασάνει, με τη διαγραφή, χωρίς όρους, τουσυντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να πληρώνει τους τόκους (ή τουλάχιστον το πολύ μεγαύτερο μέρος τους) και τα χρεολύσια, τότε ο ελληνικός λαός θα εξαθλιώνεται, συνεχώς, δουλεύοντας μόνο για το χρηματιστικό κεφάλαιο.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΝΤΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ

Όπως φαίνεται από το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012, αν προς χάριν της συζήτησης και προς στιγμή θεωρήσουμε αξιόπιστο αυτό το προσχέδιο, εφόσον η Ελλάδα διέκοπτε την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, όχι μόνο δεν θα παρουσίαζε έλλειμμα στη Γενική Κυβέρνηση (θυμίζουμε είναι το έλλειμμα που μετράει η ΕΕ) αλλά και θα εμφάνιζε και μεγάλο πλεόνασμα!!!
Σε μια τέτοια περίπτωση, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα άλλα έμεναν σταθερά, η χώρα δεν θα χρειαζόταν ούτε ένα ευρώ να δανεισθεί από την τρόικα και τις εξωτερικές αγορές, ενώ το μόνο που θα απέμενε να καλύψει δανειοδοτικά, με τα εγχώρια μέσα, θα ήταν ένα πρωτογενές έλλειμμα του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού ύψους μόλις €1,15 δις.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ Η ΧΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ!

Αυτό το έλλειμμα χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόπο θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί από εξωτερικό δανεισμό.
Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αφού αυτός ο εσωτερικός δανεισμός θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ ευρύτερα, μιας και η στάση πληρωμών θα συνοδεύετο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένα για μια σειράπρόσθετους λόγους, από την έξοδο από το ευρώ, τη συγκρότηση νέου εθνικού νομίσματος και τηνεθνικοποίηση των τραπεζών.

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ!

Αυτή η ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ, χωρίς την οποία είναι αδύνατη μια θετική ώθηση στην αποδοτικότητα της οικονομίας, είναι που ενόχλησε τον αρχιτέκτονα  του σύγχρονου ελληνικού δράματος, πρώην πρωθυπουργό του καταγέλαστου "εκσυγχρονισμού" Κ. ΣΗΜΙΤΗ για ναξιφουλκήσει με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής (2/10/11).
Ο Κ. Σημίτης με το άρθρο αυτό κατακεραυνώνει την έξοδο από το ευρώ (την οποία δεν υποστηρίζει κανείς στοκυρίαρχο σκηνικό αλλά και ελάχιστοι, δυστυχώς, στηνΑριστερά), κινδυνολογεί για τη δυνατότητα να "αποβληθεί" η Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα με τις πρόσφατες ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ταμείο στήριξης και κυρίως επιδίδεται σε μια πρωτοφανή καταστροφολογία σχετικά με τις συνέπειες της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη,εμφανίζοντας, περίπου, τη χώρα σαν την κόλαση του Δάντη!
Ο Κ. Σημίτης επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος", όταν έβαλε χωρίς συζήτηση, χωρίς καμία εναντίωση και με μια κτηνώδη συναίνεση την Ελλάδα στο ευρώ, για να υπερασπισθεί το "τέρας" που διαμορφώθηκε.
Η μεγάλη συναίνεση γύρω από το ευρώ και την ΕΕ είναι πρώτα από όλα η μεγάλη συναίνεση των αστικών δυνάμεων της χώρας μας για τις οποίες η "εξάρτηση" και παράδοση στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ακόμα και ο "δωσιλογισμός" συνιστά ίσως τον θεμελιώδη σκληρό πυρήνα τους.

ΤΟΛΜΗΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Η "Ίσκρα" θα επιμείνει, παρότι σχεδόν μόνη της, να βάζει το "δάκτυλο στον τύπο των ήλων" και θα συνεχίσει να απαντά με επιχειρήματα στην καταστροφολογία των κυρίαρχων κύκλων.
Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποπληρώσει το λεγόμενο δημόσιο χρέος.
Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός "επί ποινή επιβίωσης" πρέπει να προχωρήσουν στην στάση πληρωμών, ένα νέο εθνικό νόμισμα και μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης της χώρας.
Αυτός ο δρόμος, όπως ακροθιγώς θίξαμε σε αυτό το κείμενο, μπορεί να είναι τολμηρός αλλά είναι απόλυτα αναγκαίος και κυρίως είναι ρεαλιστικός και υπεύθυνος.
Η Ελλάδα χρειάζεται αυτήν την ώρα μια μεγάλη αυθεντική επανάσταση με ένα νέο αυθεντικά ανεξαρτησιακό και κοινωνικό περιεχόμενο, εφάμιλλη των καλύτερων επαναστατικών παραδόσεων του ελληνικού λαού.
ΠΗΓΗ: iskra.gr 5/10/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου