Δημοκρατία τύπου Κουλούρη ή κράτος των Κουλούρηδων


Μια μικρογραφία των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι το επεισόδιο, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7/1/12 στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης στην Αθήνα, όταν τραυμάτισε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια ελέγχου, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του. Παρόλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος και απειλεί το θύμα του!!! Την ίδια ώρα το 25χρονο θύμα του οδηγείτο με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο! 


Στο συγκεκριμένο συμβάν αποτυπώνεται το θράσος, η υπεροψία και η ατιμωρησία της εξουσίας, όλων αυτών που κατά καιρούς τη στελεχώνουν. Η ατιμωρησία τους για όσα δεινά προκαλούν στη ζωή και το μέλλον του λαού και της χώρας. 

Αποτυπώνεται το θράσος αυτών που λένε στο λαό φτύνοντάς τον στα μούτρα πως «μαζί τα φάγαμε». Δηλαδή, είναι σαν το λένε οι ελέφαντες στα μυρμήγκια της ζούγκλας, τα οποία μπορεί ν' αρπάξουν κανένα σποράκι που θα πέσει από τα δέντρα που κατεβάζουν κάτω για να χορτάσουν, ότι «μαζί τα τρώμε». Στη συνέχεια οι ελέφαντες πατάνε τα μυρμήγκια και προχωράνε στο δρόμο τους.

Τα λόγια του Κ.Κουλούρη, σε δήλωσή του αμέσως μετά το γεγονός στο zougla.gr ( http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4 ) παρά τις αντιφάσεις και τις ασυναρτησίας που την διακρίνουν, εκτός από περιβόλι με... αγκάθια, είναι και μια αποκάλυψη.

Απολαύστε τον μέσα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που ακολουθεί (τα σχόλια είναι του Φόρουμ της Δραχμής):


«Αυτού του τύπου λοιπόν θέλω τα στοιχεία. (Ξεκινάει με απειλές) Θα ασκηθεί, ασφαλώς, μήνυση και αγωγή σε όλους αυτούς του ψευδολόγους. Λέει ότι τον έριξα και κάτω και έπαθε το διάστρεμμα. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο. (Διαστρέφει την πραγματικότητα) Τι λέω στο μικρό μου παιδάκι; Τί λέμε σε όποιον τις διαβάσει αυτές τις ασυναρτησίες αυτού του ψευδολόγου. Αυτός ο καταγγέλλων δεν θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των ψεμμάτων του; Η αλήθεια είναι αυτή που είπα. Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια. (Αλήθεια είναι αυτό που τον συμφέρει και μόνο) Πρώτον, πράγματι πέρασα με κόκκινο και έχω 100% την ευθύνη. Σε όλους συμβαίνει. Τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας όλοι μας τον έχουμε κάποια στιγμή παραβιάσει. (Διδάσκει τη... νομιμότητα) Το δεύτερον, έχω ευθύνη γιατί μαζί δεν είχα κάποια στοιχεία, εκτός από την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Να κυκλοφορώ με ταυτότητα... Εντάξει... (Το γνωστό "ξέρεις ποιός είμαι εγώ") Το τρίτον, κάθισα ν' ανοίξω διάλογο με κακόπιστους ανθρώπους, διότι αποδείχθηκαν κακόπιστοι. (Φταίει το θύμα γιατί εκτός από... θύμα είναι και "κακόπιστος") Ομως είχα την γενναιότητα, εκεί μπροστά σε όλους και στους προϊσταμένους του και σ' αυτά τα ίδια τα παιδιά, να ζητήσω συγνώμη. (Υποκρισία του θύτη στην υπηρεσία της ενοχοποίησης του θύματος) Να πω "παιδιά συγνώμη όλοι έχουμε μια κακιά στιγμή". Εύχομαι το παιδί... Πήγα τον χάιδεψα από το κεφάλι με στοργή, του λέω "συγνώμη βρε παιδάκι μου σου έκανα ζημιά; Τι έχεις πάθει;" Στην αρχή μου έδειχνε - για να καταλάβετε το σχετικό, το θεατρικό - την κνήμη. Επειτα μου έδειχνε κάτω. Για να μεταφερθεί τραυματισμένος και να αποδειχθεί ότι είχε διάστρεμμα. (Ξανά απειλές) Και ποιός μου λέει, ας έρθει να αποδείξει - για να μην κάνω αγωγές εγώ - στο δικαστήριο ότι το διάστρεμμα δεν το έπαθε κατεβαίνοντας από τη μοτοσυκλέτα ή δεν το έπαθε κατεβαίνοντας από το πεζοδρόμιο. Από που κι ως που, όταν είσαι μπροστά από το αυτοκίνητο παθαίνεις διάστρεμμα με τα πόδια σου σταθερά; (Φταίει λοιπόν το θύμα γιατί κατάφερε να μην τραυματιστεί σοβαρά) Δηλαδή είναι παραλογικό όλο. Εγώ ανέλαβα την ευθύνη μου. Επιφυλάσσομαι για να δώσω εξηγήσεις, πότε και πως και με ποιο τρόπο. Από την ώρα που είμαι ήρεμος εγώ με τη συνείδησή μου, ότι έκανα αυτό το λάθος και το αναγνωρίζω, όχι τυπικά - διότι δεν έχω καμία επίπτωση τυπικά - το αναγνωρίζω ουσιαστικά και υποφέρω μέσα μου, είναι η μεγαλύτερή μου τιμωρία αλλά από κει και πέρα να παίξω το παιχνίδι (Ετσι με "ήσυχη συνείδηση" όπως καταστρέφουν τη χώρα και εξανδραποδίζουν τον ελληνικό λαό)».

*** 

Για την παραπέρα πληροφόρησή σας παραθέτουμε τις σχετικές αναρτήσεις του zougla.gr

Δράστης θλιβερού επεισοδίου ο Kίμων Κουλούρης
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012, 06:55

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

Απίστευτο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης. Τραυμάτισε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά την διάρκεια ελέγχου, παρασύροντάς τον με το αυτοκίνητό του και αφέθηκε ελεύθερος την ώρα που το 25χρονο θύμα του οδηγείτο με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο!

Στις 23.30 συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας Δίας αντιλαμβανόμενοι μία μαύρη «Μercedes» να παραβιάζει τον έναν μετά τον άλλον ερυθρούς σηματοδότες στο ύψος του Καλλιμάρμαρου προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν. Όταν αυτό συνέβη δέχθηκαν καταιγισμό ύβρεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών από τον οδηγό, χωρίς αρχικά να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη.

Επιχειρώντας να του εξηγήσουν ότι όφειλε να δηλώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, δέχθηκαν την επίθεση του εξαγριωμένου πολιτικού ο οποίος εκτός ελέγχου πλέον τους ειρωνευόταν με το απίστευτο επιχείρημα ότι είναι αδύνατον να εργάζονται με το ευτελές ποσόν των 500 ευρώ μηνιαίως!

Ωστόσο, το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί. Οι αστυνομικοί δηλώνοντάς του ότι όφειλε ως πολίτης να υποβληθεί στον απαιτούμενο έλεγχο δέχθηκαν νέα επίθεση. Ο θρασύς πολιτικός συνέχιζε ακάθεκτος να τους χλευάζει και όταν ένας από αυτούς μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητό του λέγοντάς ότι εάν επιχειρούσε να φύγει θα έπρεπε να περάσει από επάνω του, ο Κουλούρης γύρισε τον διακόπτη πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον 25χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Έκπληκτοι διερχόμενοι πολίτες βλέποντας να διαδραματίζονται όλα αυτά μπροστά στα μάτια τους προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, που βρισκόταν τραυματισμένος στο οδόστρωμα, ενώ οι συνάδελφοί του ακινητοποιούσαν τον δράστη, ο οποίος συνοδευόταν από την κόρη του.

Ο Κουλούρης οδηγήθηκε στην Τροχαία Αθηνών με περιπολικό, ο άτυχος αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401, ενώ το αυτοκίνητο του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε με γερανό στην Τροχαία.

Είναι απορίας άξιον τι επακολούθησε και ο Κίμωνας Κουλούρης αφέθηκε ελεύθερος μετά από επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού, εφ όσον είναι αδικήματα για τα οποία ασκείται αυτεπαγγέλτως δίωξη και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Κίμωνας Κουλούρης απέφυγε την κράτηση λόγω άνωθεν παρεμβάσεων. Απίστευτο αλλά αληθινό…Είναι χυδαίο και προκλητικό την ώρα που οι διαδηλωτές πολίτες δέχονται άγριες επιθέσεις από τα ΜΑΤ, ένα πρώην κυβερνητικό στέλεχος να στέλνει τον αστυνομικό στο νοσοκομείο και να παραμένει ελεύθερος σαν να μη συνέβη τίποτα.

Οι δημοσιογράφοι της zougla.gr επικοινώνησαν τα ξημερώματα τόσο με το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Αθηνών όσο και με το γραφείο τύπου της ΓΑΔΑ, χωρίς να πάρουν πειστικές απαντήσεις. Με μισόλογα οι αξιωματικοί βάρδιας προσπαθούσαν να αποφύγουν την απάντηση στο ερώτημα, πως αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην βουλευτής, ο οποίος συμπεριφερόμενος με τον προαναφερθέντα τρόπο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους του κράτους.

 Αντιθέτως, ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού Θόδωρος Μιχαλάκης, ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έκπληκτος για όσα συνέβησαν εις βάρος του παιδιού του μίλησε μαζί μας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και βάναυση την συμπεριφορά του δράστη.

Ακούστε τι δήλωσε στην συνάδελφο Μίτση Σκέντζου:

Ακούστε τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος είναι  προφανές ότι δεν βρισκόταν σε νηφάλια κατάσταση.

Ο αστυνομικός αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες από το νοσοκομείο με γυψονάρθηκα στο πόδι…

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες;

Νωρίς το πρωί η zougla.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Α. Κοκκαλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί μήνυση από τον τραυματία αστυνομικό κατά του πρώην υπουργού. Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «τροχαίες παραβάσεις» και πρόστιμα που ήδη επιβλήθηκαν και απέφυγε να αναφερθεί στο επεισόδιο με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η εισαγγελία δήλωνε ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από την αστυνομία για το συμβάν. Παραμένει άγνωστο ποιές κατηγορίες τελικά απαγγέλθηκαν κατά του κ. Κουλούρη και αν η προσπάθεια διαφυγής του και ο τραυματισμός αστυνομικού, θεωρούνται από νομικής πλευράς αντίσταση κατά της αρχής, αδίκημα το οποίο, ως γνωστόν, διώκεται αυτεπαγγέλτως.


Οι αρλεκίνοι της εξουσίας
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012, 21:15

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να ενεργούν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο υπέρ ενός πρώην υπουργού, πρώην βουλευτή, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τον Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος συμπεριφέρθηκε ως «χούλιγκαν» παραβιάζοντας τους βασικότερους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

Ο Κίμωνας Κουλούρης δεν ελέγχεται μόνο διότι παραβίασε τους κόκκινους σηματοδότες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τρίτων, ούτε γιατί το δίπλωμα του είχε λήξει και δεν είχε «θυμηθεί» να το αναθεωρήσει. Τα παραπάνω είναι πταίσματα μπροστά στο εγχείρημά του να διαφύγει του ελέγχου της αστυνομίας και να τραυματίσει έναν αστυνομικό, ο οποίος επεχείρησε να τον ελέγξει.

Σε μία κοινωνία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις λιανίζουν στο ξύλο τον κάθε διαδηλωτή, που στο κάτω-κάτω, διαμαρτύρεται για υπαρκτά προβλήματα, ο κ. Κουλούρης να βρίσκεται στο απυρόβλητο, διότι υπήρξε υφυπουργός σε κάποια κυβέρνηση, βουλευτής σε κάποιο κόμμα εξουσίας και «συγκεντρωσιάρχης» στο πλευρό κάποιου κομματικού αρχηγού.

Είναι ντροπή και αίσχος να προστατεύονται από τους νόμους και τους κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς οι «Κουλούρηδες» την ώρα που καταστέλλονται κοινωνικά κινήματα, συγκεντρώσεις πολιτών και πολιτικές συμπεριφορές οι οποίες θεωρούνται από τους ταγούς της πολιτικής μας ζωής ως αντικοινωνικές.

Ο κ. Κουλούρης έτυχε της πλήρους προστασίας του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Χ. Παπουτσή, διαχρονικού συντρόφου του στο κονκλάβιο του ΠΑΣΟΚ καθώς και των αστυνομικών διοικητών οι οποίοι προτίμησαν να καλύψουν τον πρώην υφυπουργό, παρά να στηρίξουν έναν νεαρό αστυνομικό που είχε εντολή να εκτελέσει το καθήκον του.

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο Κίμωνας Κουλούρης θα είχε συλληφθεί και θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ακόμη χειρότερα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν πυροβολήσει αυτόν και το όχημά του, από τη στιγμή που επιχείρησε να διαφύγει του μπλόκου της αστυνομίας, όταν μάλιστα προηγουμένως είχε τραυματίσει αστυνομικό κατά τη στιγμή του ελέγχου. Το γεγονός και μόνο ότι ο αστυνομικός διοικητής του τμήματος Τροχαίας Καισαριανής στο οποίο οδηγήθηκε ο Κ. Κουλούρης, ούτε η ανώτερη αστυνομική διοίκηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκαναν τα «στραβά μάτια», καταδεικνύουν την κατάντια και την παρακμή, αλλά επιβεβαιώνει την εντύπωση πως οι πολιτικοί, πρώην και νυν, ζουν σε καθεστώς ατιμωρησίας.

Είναι πολύ φυσικό υπ' αυτές τις συνθήκες ο κάθε Κίμωνας Κουλούρης να αισθάνεται ασφαλής όταν παρανομεί και αλαζονικά αυτάρκης όταν παραβιάζει κάθε κώδικα κοινωνικής συμπεριφοράς. Ας το σκεφτούν οι κ.κ… οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση και οι οποίοι προτίθενται κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού να εγγυηθούν την ευνομία και την ισονομία σε αυτήν τη χώρα. Η υπόθεση Κουλούρη επί της ουσίας δεν διαφέρει καθόλου από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ή από την υπόθεση της προστασίας όλων εκείνων που συμμετέχουν στα παράνομα καρτέλ που λυμαίνονται τη χώρα. Ο κ. Κουλούρης είναι απλώς στην κορυφή του παγόβουνου και ο έσχατος των αρλεκίνων οι οποίοι εκθέτουν καθημερινά την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής και οι κ.κ στη διοίκηση της αστυνομίας ας χαίρονται τον δικό τους Κίμωνα Κουλούρη.

Δίωξη του Κ. Κουλούρη ζητά το θύμα, συγκάλυψη της υπόθεσης καταγγέλλουν οι ειδικοί φρουροί

Το απόγευμα της Κυριακής, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος μόλις λίγες ώρες νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, μετέβη μαζί με τους συναδέλφους του στο τμήμα Τροχαίας Καισαριανής. Ο αστυνομικός κατέθεσε στο αρμόδιο τμήμα που διενεργεί την προανάκριση, ζητώντας την ποινική δίωξη του κ. Κουλούρη για το τροχαίο ατύχημα και τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ειδικός φρουρός κατέθεσε όπως και οι συνάδελφοι του, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που, σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που βάσει του τελευταίου ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως ως αυτόφωρο αδίκημα. Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κάνει λόγο ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, όσον αφορά την υπόθεση Κουλούρη. Βάσει του νόμου ο πρώην βουλευτής θα έπρεπε να ακολουθήσει την αυτόφωρη διαδικασία, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και για αντίσταση κατά της αρχής.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο κ. Φ. Ραγκούσης:

Ο πρώην βουλευτής τιμωρήθηκε με... διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

Ο κ. Κουλούρης αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Από τη μεριά τους οι ειδικοί φρουροί οργισμένοι για το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι συντάχτηκε με ιδιαίτερη σπουδή, στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υφυπουργού, δημιουργώντας υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου