ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ,  βλέπουμε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο: μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές  ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το περιβόητο  «Σύμφωνο για το Ευρώ», που αποτελεί ένα είδος ευρωπαϊκού μνημονίου διαρκείας σε βάρος όλων των εργαζομένων και των λαών στην ΕΕ. Περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των μισθών μέσω της σύνδεσής τους «με την παραγωγικότητα, αλλά και της προσαρμογής τους στην «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Η  ανταγωνιστικότητα οδηγεί στην κινεζοποίηση του επιπέδου μισθών αλλά και του πλαισίου των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, το «Σύμφωνο για το Ευρώ» αφαιρεί οριστικά όλα τα οικονομικά εργαλεία των κρατών-μελών, τα οποία υπάγονται πλέον στους αντιδημοκρατικούς και στεγανούς μηχανισμούς της ΕΕ και των πολυεθνικών της, πραγματοποιώντας έτσι μια αντιδημοκρατική αντιδραστική τομή βάθους στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΕΕ.

ΤΟ  ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ  ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στα χρόνια της ένταξής μας στην ΕΕ το δημόσιο χρέος επταπλασιάστηκε, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.  Η  ανεργία διευρύνθηκε στις εποχές της «ανάπτυξης» και γιγαντώθηκε τώρα στις συνθήκες της κρίσης. Οι μισθοί, ιδιαίτερα μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, μειώνονται διαρκώς ως ποσοστό επί του ΑΕΠ και φυσικά βίαια και απόλυτα σήμερα. Οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα θρυμματίζονται και συντρίβονται. Το αντιδραστικό κοινωνικό όραμα του κεφαλαίου για μια κοινωνία με εργοδότες και κράτος χωρίς υποχρεώσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα τείνει να υλοποιηθεί στην πράξη. Τα χαμηλά και μεσαία λαϊκά στρώματα καταστρέφονται. Η Ελλάδα από εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων πριν την είσοδο στην ΕΟΚ-ΕΕ έγινε εισαγωγέας με διαρκώς διευρυνόμενο αγροτικό εμπορικό έλλειμμα. Διαλύθηκαν επίσης μια σειρά παραδοσιακοί κλάδοι, από τα ναυπηγεία μέχρι τη μεταποιητική βιομηχανία, προκαλώντας μια εκτεταμένη αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τα εμπορικά πλεονάσματα των ισχυρότερων χωρών του Βορρά στηρίζονται όλο και περισσότερο στα ελλείμματα των «Γουρουνιών» (PIIGS) του Νότου, όπως κατέδειξε και η κρίση.

Η  ελευθερία  της ΕΕ είναι μόνο για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα κέρδη τους και για τις οδηγίες Μπολκενστάιν. Για τους «άλλους» υπάρχουν τα τείχη του ρατσισμού, του Σέγκεν και της Frontex καθώς και οι συνθήκες τύπου «Δουβλίνο 2» που μετατρέπουν τη χώρα μας και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε φυλακή των οικονομικών μεταναστών και των προσφύγων.

Η  ΕΕ πρωταγωνιστεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Ιράκ, Βαλκάνια, Λιβύη κ.λπ.). Αποδεικνύεται εκτροφείο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, γενικευμένης αστυνόμευσης και ηλεκτρονικού χαφιεδισμού που όλα μαζί συγκροτούν το συνεκτικό πλαίσιο της ευρωκαταστολής. Τα πάντα αποφασίζονται στα κλειστά κλάμπ των πολυεθνικών και των ευρωοργάνων, πίσω από το προσωπείο ενός διακοσμητικού «ευρωκοινοβουλίου», με πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας.

ΤΩΡΑ  ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Ο καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός  χαρακτήρας της ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται  σε προοδευτική κατεύθυνση. Η λύση των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται στη συνολική ρήξη με την ΕΕ. Η πορεία για την κοινωνική απελευθέρωση, για μια ανθρωποκεντρική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καπιταλιστικό κέρδος, αγορές και καταπίεση περνάει μέσα από την πάλη ενάντια στην ΕΕ και όχι μέσα από το πλαίσιό της.

Η αιτία των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται  στην «ιερή συμμαχία»  ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, στο «μαύρο»  μέτωπό τους με το κεφάλαιο, τις τράπεζες και  τις αγορές. Η ελληνική αστική τάξη έχει συνδέσει την προοπτική της και τα κέρδη της με τη συμμαχία με τα ευρω-αφεντικά και με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και όχι με την αξιοπρεπή ζωή του λαού μας.

Γι’ αυτό και εμείς επιδιώκουμε τον  κοινό αγώνα των ευρωπαϊκών λαών κόντρα στο συνασπισμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο με άμεσο στόχο την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και ορίζοντα την υπέρβαση της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Κίνδυνος»  και «καταστροφή» για το λαό δεν  είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά η παραμονή σε αυτή την «κρεατομηχανή» των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Αυτά που θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι με την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική ρήξη με την ΕΕ, με τη μη αποπληρωμή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, με την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως χάσουν στιγμιαία και απ’ αυτά που σίγουρα θα χάσουν προοπτικά εντός ευρώ και ΕΕ.

 Η ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ  ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  Να φύγουμε τώρα  από τη φυλακή  του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και  συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου. Συμπορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιστές με διαφορετική πολιτική καταγωγή και οπτική. Αγωνιστές που παλεύουν για την αποδέσμευση πριν απ’ όλα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών στην πορεία μιας τέτοιας ρήξης. Αγωνιστές που παλεύουν για τη συνολική διάλυση της ΕΕ ως ολοκληρωτικού μορφώματος του κεφαλαίου και αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής  της ΕΕ.  Κοινός μας στόχος είναι μια άλλη διεθνιστική συνεργασία των λαών και των χωρών, με αλληλεγγύη, ισοτιμία και δικαιοσύνη, στη βάση των εργατικών και  λαϊκών συμφερόντων, στην προοπτική της καθολικής κοινωνικής απελευθέρωσης!
Να μην περάσει το αντιδραστικό «Σύμφωνο για το Ευρώ». Να αποτραπεί η ψήφισή του από το συντονισμένο πανευρωπαϊκό αγώνα των λαών, που μπορεί να γίνει τώρα εφικτός!
Να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα. Να ανατραπεί από τα κάτω, ως αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης και δυναμικής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση που θα υλοποιεί την ίδια πολιτική!
Αγωνιστική  κοινή δράση

Η Πρωτοβουλία  μας προωθεί και υποστηρίζει  την κοινή δράση και με οποιαδήποτε άλλη τοπική ή πανελλαδική κίνηση, που θέλει να συμβάλλει, πιθανά με άλλο περιεχόμενο ή δράσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

Στόχος  μας είναι  η  διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που  θα προτάσσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και θα υπερασπίζει  το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την  πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών.

Υπογράφουν οι:

1 Αγαπητός Θανάσης, ΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Β΄Θες/νικη «Μ. Αλέξανδρος»

2 Αθανασίου Μανώλης. πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ASPROFOS

3 Αθανασόπουλος Θεόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

4 Αθανασοπούλου – Βαφειάδου Αντωνία, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου

5 Ακρίτας Καλούσης, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

6 Αλεβίζου Ελπίδα, αγωνίστρια στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα κινήματα πόλης

7 Αλεξίου Μαρία, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής 32-40ου σχολείων Πειραιά

8 Αλμυρούδη Μαριότα, γιατρός

9 Αναγνωσταράς Γιάννης, μέλοςΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Γλυφάδας

10 Αναγνωστόπουλος Τάκης, συνταξιούχος  εκπαιδευτικός

11 Ανδρικόπουλος Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας

12 Αντωνιάδου Βάσω, εκπαιδευτικός Ε΄ΕΛΜΕ

13 Αντωνιάδου Μαρία, εκπαιδευτικός

14 Αντωνίου Αγγελική,  αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Τρίπολης

15 Αντωνίου Νίκος, βιβλιοϋπάλληλος

16 Αντωνόπουλος Παύλος, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ

17 Αξαρλής Κώστας, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

18 Απειρανθίτου Μάνια, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

19 Ασκητής Γιώργος, αγρότης

20 Βαϊνάς Παντελής, μέλος ΔΣ συλλογου εκπ.ΠΕ Αιγαλεω

21 Βαμβακάς Κώστας εκπαιδευτικός

22 Βάρτζελη Νάγια, γιατρός – μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ

23 Βασιλειάδης Τάσος, μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

24 Βατικιώτης  Λεωνίδας, οικονομολόγος

25 Βαφειάδης Χρήστος, Καθητητής ΤΕΙ

26 Βελισσαράτος Στελιος, ΔΣ σωματείου εργαζομένων σε αθλητικούς συλλόγους

27 Βέλλιος Λάμπρος, εκπαιδευτικός συλ. ΠΕ Βόνιτσας

28 Βελονάκης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

29 Βερναδάκης Αλέκος, Συν.  ΔΕΗ

30 Βουρεκάς Θοδωρής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

31 Βουρεκάς Κώστας, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών)

32 Βουρτσάκη Βάνα, μέλος ΔΣ συλλόγου εκπ. ΠΕ Γ΄Θεσ/νικης)

33 Γαλατάς Ζώης, συνδικαλιστής ΟΤΑ

34 Γαλιατσάτος Νίκος, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

35 Γανιάρη Έφη, Γ.Γ Β ΕΛΜΕ Αθήνας

36 Γάτσιος  Βασίλης, λογιστής

37 Γενηκομσίου Φάνης, περιφεριακός σύμβουλος Θεσσαλίας

38 Γέροντας Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

39 Γεωργάκης Δημήτρης, μέλος ΔΣ εργαζομένων στο ΟΑΚΑ

40 Γεωργίου Γιώργος, οικονομολόγος

41 Γιαλτζόγλου Σίσυ, εκπαιδευτικός

42 Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

43 Γιαραλή Ευαγγελία, ελεύθερη επαγγελματίας

44 Γκίνος Βαγγέλης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κιλκίς

45 Γουρλάς Νίκος, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων αερολιμένος Αθηνών

46 Γούσης Κώστας, μεταπτυχιακός

47 Γράψας Δημήτρης, φοιτητής

48 Δασκαλάκης Μάρκος, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών

49 Δελαστίκ Γιώργος, δημοσιογράφος

50 Δεσύλλας Δημήτρης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, πρώην ευρωβουλευτής

51 Δημητούλης Δημήτρης, εκπαιδευτικός

52 Διαμαντίδης Κώστας, οδοντίατρος-συγγραφέας

53 Διαμαντίδης Τάκης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Σάμου

54 Διονυσόπουλος Παρασκευάς, αγρότης-συνδικαλιστής Πύλος Μεσσηνίας

55 Δομούζη Σταυρούλα, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ Ελευσίνας

56 Δούκα Ευαγγελία, μέλος ΔΣ συλ εκπ.ΠΕ Α. Λιοσία

57 Δρακόγλου Αναστασία, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Σερρών

58 Δρίτσας Σπύρος, ιατρός

59 Ευθυμίου Γεωργία, γ.γ.  Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

60 Ευσταθίου Κώστας, μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ

61 Ζαγανίδης Χρήστος, εκπαιδευτικός

62 Ζάχου Ελένη, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

63 Ζήκος Νίκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου

64 Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός-ποιητής

65 Ζούπα Στέλλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας

66 Ζωγραφάκη Ειρήνη, μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ

67 Ηλίας Νίκος, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννίνων

68 Θεολόγου Σταύρος, ΔΣ Σωματείο Νοσηλευτ. Προσωπικού Α΄ΠΕΣΥ Αττικής

69 Ιπποκράτης Κωστής, Πολιτικός Μηχανικός

70 Ιωαννίδου Γιώτα, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

71 Καβακλής Λουκάς, αιρετός Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας

72 Καββαδάς Νίκος, αναπληρωτής γραμματέας ΟΣΝΙΕ

73 Καββαδία Φωτεινή, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Αμαρουσίου

74 Κακαγιάννης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

75 Κακαρούμπας Βασίλης, δάσκαλος

76 Κακός Νεοκλής,  ΔΣ σωματείου ιδιωτ. Υπαλλ. γεωπόνων Αν. Στερεάς,Νήσων

77 Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης, έμπορος

78 Καλαμπόκας Γιώργος, μηχανικός

79 Καλημερίδης Γιώργος, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Σύρου

80 Καλιαμπάκος Δημήτρης, καθηγητής ΕΜΠ

81 Καλιαμπάκος Σωτήρης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

82 Καλογριάς Μένιος, ΔΣ εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Παύλος, ΓΣ ΕΔΟΘ

83 Καπακτσής Αλέκος, ΔΣ συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

84 Καπακτσής Δημήτρης, συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

85 Καπέτης Δημήτρης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Καστοριάς

86 Καραλή Αιμιλία, Δρ φιλολογίας και συγγραφέας

87 Καραλής Βρασίδας, καθηγητής Πανεπιστημίου  Σύδνευ

88 Καραμάνος Χρήστος, πολιτικός μηχανικός

89 Καρασαρλίδου Σοφία, μέλος ΔΣ Ζ΄συλ Θες/νικης

90 Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός

91 Καρυώτης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής)

92 Κασελούρης Χρήστος, οφθαλμίατρος,πρόεδρος δημ.κοινότητας Μεγαλόπολης

93 Κασίτας Αντώνης, εικονολήπτης

94 Κατής Δημήτρης, αντιπρόσωπος ΑΣΓΜΕ

95 Κατσανεβάκη Ζαμπία, Γ.Γ Πανελληνιας Ομοσπονδιας ΕΕΔΙΠ

96 Κατσάρας Στέργιος, μέλος ΔΣ  σωματείου εργαζομένων ΒΙΒΕΧΡΩΜ

97 Κάτσαρης Τάκης, γεωπόνος Δ.Σ. Συλλ. Εργαζομένων ΕΘΥΑΓΕ

98 Κατσαρού Ιωάννα, μέλος ΔΣ συλ Λαγκαδά

99 Κεφαλάς Ηλίας, φοιτητής ΕΜΠ

100 Κεφαλληνός Παναγιώτης. Μέλος ΔΣ σωματείου τεχνικών Δήμου Αθηναίων

101 Κεχαγιά Ελένη, μέλος Δ.Σ ΣΤ ΕΛΜΕ Αθήνας

102 Κιτίδη Κατερίνα, δημοσιογράφος

103 Κλεισιάρης Ζήσης, μέλος ΔΣ Δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νίκης

104 Κλωνιζάκης Μάρκος, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ

105 Κοβιός Γιώργος,  μέλος ΔΣ σωματίιου μισθωτών τεχνικών

106 Κοιλάκου Σύλβια, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αθηνών

107 Κόκκορης Μάκης, λογιστής

108 Κόκορου Αρετή, εργαζόμενη Μετρό

109 Κολούσιος Αστέριος, εκπαιδευτικός συλ.ΠΕ Λάρισας

110 Κονιδάρης Γιάννης,  ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης

111 Κοντογιάννη Μαριλένα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

112 Κορδίλας Ξενοφών, ΔΣ συλ ΠΕ Γ΄Θες/νικης

113 Κοσκινάς Δημήτρης, Μετ. Μηχ., ΣΜΤ

114 Κοσμοπούλου Όλγα, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

115 Κοτίνης Χρήστος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ  Β΄Θες/νικης

116 Κουϊρουκίδης Νίκος, οικονομολόγος

117 Κουνενής Νίκος, συγγραφέας

118 Κουρμπέλης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

119 Κουρούκλης Διονύσης, ΔΣ συλ ΠΕ Νάουσας

120 Κουτσούμπα Δέσποινα, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ

121 Κουτσουρέλλου Μαρία, δημόσιος υπάλληλος

122 Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός

123 Κυριακάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός

124 Κυριάκης Σταμάτης, σιδηρουργός

125 Κωστόπουλος Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

126 Κωστόπουλος Σταύρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

127 Λαθήρας Γιάννης, μέλος ΔΣ Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

128 Λιαμπότης Σωτήρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

129 Λιουλιάκη Δήμητρα, εκπαιδευτικός

130 Λουσιώτης Νίκος, φαρμακοποιός

131 Λύτρας  Κώστας,  τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

132 Μακρυγιάννης Στέφανος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ροδόπης

133 Μαλυγιάννης Αντρέας, εργάτης μετάλλου

134 Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός

135 Μανίκας Δημοσθένης, φοιτητής

136 Μανίκας Σταύρος, οδηγός ΕΘΕΛ

137 Μαράκης  Θεόδωρος, συνταξιούχος μαρμαράς

138 Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός

139 Ματσούκας Χρήστος, εκπαιδευτικός Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

140 Μαυροειδής Παναγιώτης, Μεταλλειολόγος Μηχανικός

141 Μέγκος Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος  Δήμου Δελφών

142 Μερμίγκης Στέλιος φαρμακοποιός νοσοκομείου Αγρινίου

143 Μιλτσακάκης Μιχάλης, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Βύρωνα

144 Μπακαλάκος Χρήστος, αυτοαπασχολούμενος

145 Μπακόλας Δημήτρης, ΔΣ σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ηπείρου

146 Μπαχτή Άννα, Πρ.Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

147 Μπελαντής  Δημήτρης, δικηγόρος

148 Μπέτσης Λευτέρης, Πολιτικός Μηχανικός

149 Μπίστης Χρήστος, δημοσιογράφος

150 Μπότσιος Ανδρέας, κτηνοτρόφος

151 Μπουγέσης Βασίλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

152 Μπράζα Αφροδίτη, εκπαιδευτικός

153 Νάνος Βαγγέλης, μέλος ΔΣ ΕΚ Πρέβεζας

154 Νενεδάκη Ράνια, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου

155 Νικολάου Σταμάτης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Α Αθήνας

156 Νικολάρας Γιάννης, ΔΣ συλ ΠΕ Γληνός

157 Νικολάρας Λάμπρος, εκπαιδευτικός

158 Νικολούδης Δημητρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Λαγκαδά

159 Νίνος  Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος

160 Νταλαπέρας Σπύρος, Ηλ/γος Μηχ., ΣΜΤ

161 Ξαπλαντέρη Νίκη, μέλος ΔΣ σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων Πειραιά

162 Ξενόπουλος Κώστας, άνεργος

163 Ξηρουδάκης Νίκος, ιδ. εκπαιδευτικός

164 Ξιφαρά   Μαρία, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής

165 Ξοπλίδης Παναγιώτης μέλος ΔΣ σωματείου βιβλίου χάρτου Θεσ/νίκης

166 Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

167 Πάλλας Χρήστος, άνεργος

168 Παλούκης Κώστας, ιστορικός

169 Παπαγιαννακόπουλος Δημήτρης, εκπαιδευτικός

170 Παπαδάτος Νίκος, Υποψηφ.Διδάκτορας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Γενεύης

171 Παπαδάτος Φάνης, οικονομολόγος

172 Παπαδέδε Φλώρα, Γ.Γραμματέας Συλ. Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ

173 Παπαδοπετράκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός

174 Παπαδόπουλος Δημήτρης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Λάρισσας

175 Παπαθεοδώρου Στάθης, ιατρός

176 Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος

177 Παπανικολάου Πάνος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

178 Παπαπολύζος Παναγιώτης, τραπεζοϋπάλληλος

179 Παπασπυρίδης Αλέξανδρος, δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης

180 Παπασπύρος Νίκος, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

181 Παπαστεφανάτος Στάθης, συνταξιούχος χημικός βιομηχανίας

182 Παπαχατζής Ηλίας, εκπαιδευτικός

183 Παπαχρόνης Δημήτρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Τρίπολης

184 Πασσάς Χρήστος, Πρόεδρος Παρατρήματος Ιωαννίνων σωματείου εργαζομένων στο PRAKTIKER

185 Πάσχουλας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός

186 Πατέλης  Δημήτρης, πανεπιστημιακός

187 Πετροβίτσος Κώστας, οδηγός ΕΘΕΛ

188 Πλουμής Ανδρέας, οικονομολόγος

189 Πολυχρονιάδης Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

190 Πράσσος Στέφανος, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ενέργειας

191 Ρακόπουλος Κώστας, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Α Δωδεκανήσου

192 Ρέππα Ντίνα, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αριστοτέλης

193 Ρίζου Ντορέτα, Πρόεδρος Συλλόγου ΕΔΤ Προσωπικού Παν/μίου Ιωαννίνων

194 Ρουντής Βαγγέλης, οδηγός ΕΘΕΛ

195 Ρούσης Γιώργος, πανεπιστημιακός

196 Σακελλαρόπουλος Σπύρος, πανεπιστημιακός

197 Σαράντης Θανάσης, φοιτητής Ιατρικής

198 Σγατζός Αριστείδης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

199 Σεκερτζής Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Σερρών

200 Σεφερλής Γιάννης, δημ. σύμβουλος Πύργου Ηλείας

201 Σιούτης Σπύρος, μέλος ΔΣ εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας

202 Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος

203 Σκλάβος Δημήτρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ηλιούπολης

204 Σμήλιος Ηλίας, ΔΣ συλ ΠΕ Ζ΄ Θεσ/νίκης

205 Σουνάπογλου Θωμάς εργαζόμενος Μηχανικός

206 Στάικος Δημήτρης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Ναυπάκτου

207 Σταυρόπουλος Τάσος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

208 Σταχούλης Σπύρος , ΔΣ οδοντιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

209 Στεργίου Χρήστος, πολιτικός επιστήμονας

210 Συμεωνίδης Θοδωρής, δικηγόρος

211 Σφαιροπούλου Αθηνά,  Δ.Σ Β ΕΛΜΕ Αν Αττικής

212 Ταμπάκης Θεολόγος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Ξάνθης

213 Τασιάκος Χρήστος, οικονομολόγος

214 Τασιόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Αμαρουσίου

215 Τζαμουράνης Γιώργος, τοπογράφος μηχ. Καλαμάτα

216 Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός

217 Τζήμας Μιχάλης, μέλος ΔΣ Ένωσης Αγρ/κών Συν/μών Ιωαννίνων

218 Τζιωρτζιώτης Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα

219 Τζουβελέκης Δημήτρης,  γ.γ Ενίαιου Συλλόγου Εργαζ. ΌΤΑ Βοιωτίας

220 Τζούμας Θανάσης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

221 Τουλγαρίδης Κώστας, μέλοςΔΣ συλ. ΠΕ «Κ.  Σωτηρίου»

222 Τουλιάτος Χρίστος, βιβλιοϋπάλληλος

223 Τουμπέλης  Βασίλης, μέλος ΔΣ κλαδικού σωματείου νοσηλευτών Αθήνας

224 Τραγά Στέλλα,  μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αιγάλεω

225 Τρικαλινός Γιώργος, οικονομολόγος

226 Τσιακανίκας Σοφοκλής, ιδιωτικός υπάλληλος

227 Τσιλιμπάρη Όλγα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κέρκυρας

228 Τσιμπίδης Βασίλης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά

229 Τσιράκης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος

230 Τσίτκανος Δημήτρης, μεταλλεργάτης

231 Τσίτσος Άρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ιεράπετρας

232 Τσίτσος Τάκης, δικηγόρος

233 Τσουκαράκης Γιάννης,  ΔΣ σωματείου τεχνικών επιστημόνων βιομηχανίας  και ΔΣ Σκακιστκής Ομοσπονδίας

234 Φουρίκος Κώστας, μεταπτυχιακός

235 Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος

236 Φύτρος Πέτρος, μέλος Δ.Σ Ζ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

237 Χάγιου Νόρα, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

238 Χαλιμούρδα Αντιγόνη, εκπαιδευτικός,  ΕΛΜΕ Βοιωτίας

239 Χαλκής Γιώργος, εκπαιδευτικός

240 Χαλκιαδάκης Γιάννης,  μέλος της Ε. Γ. Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

241 Χατζηπαναγιώτου Δημήτρης, δικηγόρος

242 Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος

243 Χεκίμογλου Θόδωρος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

244 Χονδρογιάννης Θεοφάνης, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Κέρκυρας

245 Χρηστίδου Χριστίνα, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομέμων στην ΜΟΔ

246 Χριστοφόρου Νίκος, πρόεδρος συλ ΠΕ Λαγκαδά

247 Χρυσικού Γιάννα, τραπεζοϋπάλληλος Αγροτικής

248 Χρυσοχού Ανδρέας, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννινων

249 Ψάνης Παρασκευάς, τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

250 Ψυχογιός Άλκης, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ


ΠΗΓΗ: stopeuroee.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου