ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Την Ελλάδα εκτός ευρώ θέλει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Η χώρα έτσι θα ξαναγίνει ταχύτερα ανταγωνιστική, δήλωσε
ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ


Yπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική.


«Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας» από την ευρωζώνη, διαβεβαίωσε ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, «αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί», εξήγησε.

«Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες από το αν μείνει στην ευρωζώνη», συνέχισε ο γερμανός υπουργός ο οποίος πρόσκειται στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τη βαυαρέζικη πτέρυγα του κόμματος της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

Η τελευταία, που έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αναμένεται ότι την Δευτέρα θα πάρει την έγκριση από τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές Ιανουαρίου η Μέρκελ είχε εκφράσει την πρόθεσή της να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.


ΠΗΓΗ: tovima.gr 25/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου