ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ηρωική πράξη πολιτικής καταγγελίας

«Φεύγω πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου» έγραψε ο αυτόχειρας  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ         

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης, εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

Αυτό έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός,

που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι, σήμερα το πρωί στην καρδιά της Αθήνας. Το τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος. ΠΗΓΗ Defencenet

 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ        
Ηταν δικό μας άνθρωπος

Eνας συμπολίτης μας, ένας αδελφός, κάποιος ενδεχομένως πατέρας μας αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα.

«Το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου». H πλατεία Συντάγματος, η πλατεία που γέννησε τη δημοκρατία, ήταν ο τόπος που διάλεξε ο αδερφός μας, ο αγανακτισμένος ηλικιωμένος άνδρας, να αυτοκτονήσει.

Η πλατεία Συντάγματος που οι δωσίλογες κυβερνήσεις φρόντισαν να ποτιστεί με τόνους χημικών, αυτή η πλατεία της οποίας το όνομα οφείλεται στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων του 1843 να υπερασπιστούν από ξένους επικυρίαρχους, το αυτεξούσιο, την ελευθερία τους, την εθνική τους κυριαρχία, την πίστη τους, ποτίστηκε σήμερα και με το αίμα ενός συμπολίτη μας ο οποίος επέλεξε να αυτοκτονήσει.

Ποιοι οδήγησαν τον αδερφό μας στην αυτοκτονία; Οι ίδιοι που σπρώχνουν κάθε μέρα έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία και στην εξαθλίωση.

Αυτοί που ανάλγητοι παρακολουθούν από τα βελούδινα κοινοβουλευτικά έδρανα ανθρώπους να αυτοκτονούν, παιδάκια να λιποθυμούν από την πείνα, άνεργες μητέρες να εξευτελίζονται για να εξασφαλίσουν το γάλα του μωρού τους.

Αυτοί που θεωρούσαν ότι το Αιγαίο ανήκει στα …ψάρια και ευχαριστούσαν τον Αμερικάνο πρόεδρο που βοήθησε στο να βαφτούν γκρίζα τα νερά του.

Αυτοί που μας είπαν να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα όσα μας κράτησαν ζωντανούς μέχρι τώρα και που για να ευχαριστήσουν τον ξένο νταβατζή τους δεν διστάζουν να ουρούν πάνω στους τάφους των προγόνων μας Μαρτύρων και αγωνιστών, δείχνοντάς μας το πως εννοούν το «νέο πατριωτισμό».

Αυτοί που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούγησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν. Aυτοί το έκαναν…

Κόσμος χειροκτορά των αδερφό μας, τον συμπολίτη μας, στο Σύνταγμα, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο. Αυτό το χειροκρότημα δεν είναι ασφαλώς η επιβράβευση μιας κακής απόφασης -αυτοκτονία- αλλά ένα βαρύ και μεγάλο «κατηγορώ» σε εκείνους που επί της ουσίας τον σκότωσαν, μία εκδήλωση συμπόνοιας σε εκείνον που λίγο πριν χάσει τη ζωή και την ψυχή του φώναζε «δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου».

Δείτε τα συγκινιτικά βίντεο με τα χειροκροτήματα των ανθρωπων που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.


ΠΗΓΗ: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου