Ο Αλαβάνος πρόθυμος να συμπράξει με τον Λαφαζάνη στο “κόμμα της δραχμής”

ΠΗΓΗ: ysterografa

Ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής παρουσιάζει τις… ζυμώσεις ανάμεσα σε στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με άλλα κόμματα αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β), με στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα κατέβει μαζί στις εκλογές, όταν αυτές γίνουν. 

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, παρότι οι «δραχμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν στην τελική σύγκρουση κατά την τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ο στόχος τους είναι πλέον διακηρυγμένος: συσπείρωση και δημιουργία ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μιλά ανοιχτά για την έξοδο από την Ευρωζώνη, την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος και τη δημιουργία ενός καθεστώτος σοσιαλιστικού τύπου -κατά κάποιους, μιας Κούβας της Μεσογείου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια και φαίνεται να βρίσκει… σύμμαχο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα και εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζει τον εναλλακτικό δρόμο του εθνικού νομίσματος.
Ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σύμφωνα με το Βήμα εκφράζεται θετικά για τη στάση που κρατά το κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έναντι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.
«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου