Α.ΜΕΡΚΕΛ:Εξοντώνουμε τον ελληνικό λαό για να ξορκίσουμε την κρίση


Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, παρέχθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ότι εξοντώνουν τον ελληνικό λαό, με εκτελεστικό όργανο την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν παράπλευρες επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα και ευρύτερα στην ευρωζώνη.  «Το να επιτραπεί, είπε, μια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα καταστρέψει το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη» και «μπορεί με την τροπή, που θα λάβουν τα πράγματα, να διαχυθεί το καταστροφικό κλίμα, ...........
όπως ακριβώς έγινε στα τέλη του 2008, όταν πτώχευσε ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Lehman Brothers». Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να κάνουμε βήματα, τα οποία να μπορούμε να τα ελέγχουμε. Ομως, αυτό που δεν μπορούμε να πράξουμε, είναι να καταστρέψουμε το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών στο μέσον της πορείας και να πάμε σε μια κατάσταση, όπου θα λένε, αφού το κάναμε αυτό στην Ελλάδα (σ.σ.: μια στάση πληρωμών), τότε θα το κάνουμε και για την Ισπανία, για το Βέλγιο, ή για όποια άλλη χώρα. Τότε, λοιπόν, ούτε ένα φυσικό πρόσωπο δεν θα βάζει, πια, χρήματα στην ΕΕ». Ανέφερε ακόμα ότι εμπιστεύεται το ΔΝΤ, ως προς τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του ελληνικού χρέους.

1 σχόλιο:

  1. και η συνένετευξη δόθηκε σε εναν τηλεαστέρα που παλιότερα παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι "ποιός θέλει να γίνει εκατομυριούχος" .Ποιός λοιπόν θα γίνει; Οι τράπεζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή