Merkel: Λάθος η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ

Οι χώρες που παραβιάζουν συνεχώς τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης πρέπει να ζουν με την πιθανότητα παρεμβάσεων στη διαχείριση των προϋπολογισμών τους, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel. 

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Merkel, σε μία περισσότερο από το συνηθισμένο επιθετική ομιλία στο συνέδριο του βαυαρικού συμμαχικού κόμματος CSU, σημείωσε πως η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν συμβατή με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. .... 



Σημειώνεται πως τα μέλη του CSU στο συνέδριο ενέκριναν ένα σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού εξόδου από την Ευρωζώνη των χωρών που παραβιάζουν τους κανόνες σταθερότητας.


Merkel: Στη σύνοδο κορυφής το θέμα των τραπεζών


Η επερχόμενη σύνοδος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δώσει κάποιες ενδείξεις για το πώς η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Angela Merkel, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.


"Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει φυσικά να εξετάσουν τις λεπτομέρειες και να το θέσουν σε εφαρμογή. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα το συζητήσουμε [στη σύνοδο] " δήλωσε η Merkel μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Mark Rutte.


Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) θα πρέπει να προσδιορίσει τις παραμέτρους σχετικά με την πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.


Σημείωσε ταυτόχρονα ότι το θέμα της Ελλάδας δεν θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου, ενώ δήλωσε ότι δεν περιμένει να έχει στη σύνοδο την αναφορά της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Την ίδια στιγμή η Γαλλία κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν σε ένα σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχουν βρεθεί σε ευάλωτη θέση λόγω της κρίσης χρέους, όπως αναφέρει το πρακτορείο.


Η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε εξάλλου ότι έχει επέλθει ρήξη με τη Γερμανία για το συγκεκριμένο θέμα.


Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι ορισμένες γαλλικές τράπεζες έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση, ωστόσο επισήμανε ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να συντονίσουν την αντίδραση τους και να καταρτίσουν ένα κοινό χρονοδιάγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση τω τραπεζών.

ΠΗΓΗ: capital.gr 7/10/11


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου