Thomsen του ΔΝΤ: Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι


Δεν είναι ικανοποιημένοι με τίποτα, καιρός να τους πετάξουμε έξω και να πάρουν μαζί τους ΓΑΠ και ΣΙΑ...

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και θα χρειαστεί να εφαρμόσει "πολύ πιο αυστηρές δομικές μεταρρυθμίσεις" για να αποφύγει την πτώχευση, δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Poul Thomsen σε γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το Reuters.


"Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι", δηλώνει ο Thomsen στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. "Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα δεν θα δουλέψει αν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το μονοπάτι που απαιτεί πολύ πιο αυστηρές δομικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα", προσθέτει. .....




"Πηγαίνει δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω", αναφέρει ο Thomsen. "Η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η πολιτική  και κοινωνική κόπωση".


Επικριτικός εμφανίζεται ο Matthias Mors, ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δηλώνει στην εφημερίδα ότι "οι Έλληνες νομίζουν ότι αρκεί να ψηφίζουν νόμους".


"Χρειάζεται όμως χρόνος για την εφαρμογή τους", προσθέτει. "Και συχνά λείπουν οι απαραίτητες δομές, όπως για παράδειγμα στη φορολογική διοίκηση".


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Thomsen σημειώνει εξάλλου ότι δεν έχει δει σε άλλες χώρες τόσο έντονες διαμαρτυρίες για τα μέτρα λιτότητας. "Συχνά οι άνθρωποι εκφράζουν με πολύ δυσάρεστο τρόπο την απογοήτευση τους", δηλώνει. "Αυτό είναι μία από τις άσχημες πλευρές της δουλειάς μου. Και η ένταση εδώ είναι κάτι καινούργιο για μένα".

ΠΗΓΗ: capital.gr 8/10/11



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου