«Επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και πραξικόπημα», βλέπουν οι New York Times

Επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού με φαντάσματα
 
To σενάριο της επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή και την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό (!) επαναφέρει με δημοσίευμα της η εφημερίδα The New York Times.  

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επιβεβαιώσει το χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι η επόμενη ημέρα για τη χώρα μας θα είναι τόσο τόσο ζοφερή που τον έλεγχο της κυβέρνησης θα καταλάβει ο στρατός.   

«Μετά από εβδομάδες φημών, κάποιο βράδυ Σαββάτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως επιστρέφει στο εθνικό της νόμισμα, την δραχμή».   


Το γεγονός αυτό θα σημάνει τη πραγματοποίηση μίας σειράς δυσάρεστων γεγονότων για τη χώρας, όπως είναι και η κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.   

«Δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει. Οργισμένοι καταθέτες θα δημιουργήσουν ουρές στις τράπεζες για να μπορέσουν να αποσύρουν τα χρήματα από τους παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:  

«Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ, σε όσα τουλάχιστον καταστήματα ανοίξουν. Η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Και καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός».  

Επιπλέον, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι αυτή η προοπτική ήταν που οδήγησε κατά κύριο λόγο, τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία κατά την Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας.

Τέλος, η εφημερίδα διατυπώνει εκ νέου την κατηγορηματική διάψευση υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων περί αποχώρησης χώρας από την ευρωζώνη.



ΠΗΓΗ: The New York Times 14/12/2011
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου