ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελλάδα σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ


Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες» ετοίμασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας.
Η ελληνίδα δημοσιογράφος αν και είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στην Σουηδία, δεν διστάζει να πάει κόντρα και να βρεθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα της σουηδικής τηλεόρασης και να υποστηρίξει τους Έλληνες!
 

Πολύ εύκολα θα μπορούσε να το παίξει "Σουηδή" σαν κάτι άλλους που το παίζουν "Γερμανοί" όμως αυτή δεν ξέχασε την αληθινή μητέρα πατρίδα της και προς τιμή της προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να αποκαταστήσει την αλήθεια στα μάτια των πολιτών της δεύτερης πατρίδας της,για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα, και το πόσο πραγματικά έχει ευθύνη ο Ελληνικός λαός,κοινώς αν συμμετείχε στο πάρτυ ή απλά του έστειλαν το λογαριασμό. Σημειωτέον ότι την απόφαση για τον αγώνα της, την πήρε σε ένα εχθρικό περιβάλον όπου τα Σουηδικά ΜΜΕ είναι το λιγότερο "μη φίλια" μαζί μας και αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία στην προσπάθειά της.
 
Στα γυρίσματα που διήρκεσαν μία εβδομάδα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε με απλούς ανθρώπους, όπως μια οικογένεια στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, με ανέργους ενώ επισκέφθηκε και το παιδικό χωριό SOS στην Βάρη.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των ανθρώπων που υπάρχουν στην Ελλάδα - από τις οικογένειες που επιβιώνουν με πεντακόσια δολάρια το μήνα, μέχρι και τους παρουσιαστές που αμείβονται με μισό εκατομμύριο το μήνα.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, η Ελένη Μενεγάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου